massages07

Welke massage is past bij u?

Je voelt je moe en uitgeblust. Je hebt vaak last van een zeurende pijn in je schouders. Of je hebt tijdens het sporten een blessure opgelopen. Masseren is een oude en doeltreffende methode om spieren los te maken, de bloedcirculatie op gang te helpen en te ontspannen.

massages01

Welke massage past bij u?

Er zijn enkele massage technieken doe vooral op klachten gericht zijn. Deze kunnen zich fysiek, mentaal of emotioneel uiten. Ze werken zeker ook ontspannend als bij-effect maar zijn ontwikkeld om je klacht effectief te behandelen. Wij zijn gespecialiseerd inde onderstaande massage technieken:

  • Onstpanningsmassage
  • Hotstonemassage
  • Integratievemassage
  • Thaise Massage
  • Lomi Lomi Massage
  • Tuina Massage therapie
  • Cupping

massages02

Waarom massage?

Massage is voor iedereen. Het brengt de aandacht helemaal naar je lichaam. Er zijn genoeg redenen om jezelf even te verwennen met een heerlijke massage:

Ontspanning – een massage werkt niet alleen ontspannend voor je lichaam, ook je gemoedstoestand wordt rustiger.
Energie – energiestromen worden gestimuleerd, waardoor spanningen losgelaten kunnen worden en het lichaam zich weer fit voelt.
Ondersteuning bij sport – tegen spierpijn en blessures is een massage zeer doeltreffend. Sporters vinden het prettig als ook de diepliggende spieren stevig gekneed en losgemaakt worden.
Contact – sommige mensen vinden het moeilijk om aangeraakt te worden. Door een massage kom je meer in contact met je lichaam. Daarbij voelt de warme aanraking na een tijdje zelfs veilig en vertrouwd.
Afvoer van afvalstoffen – de bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd, waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.
Tijd voor jezelf – een keer ontspannen en jezelf verwennen is op zich al een goede reden. Bijvoorbeeld tijdens de zwangerschapsperiode of als je je depressief voelt, biedt een massage uitkomst. Massage verbetert de intelligentie, het zelfvertrouwen en de schoonheid.

massages03

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is in de eerste plaats een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. Een regelmatige ontspanningsmassage werkt ook preventief omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. Dit kan een herhaling van klachten voorkomen.

massages05

Integratieve massage

Deze massage werkt goed voor ontspanning maar tevens ook voor om vast zittende spieren en spierknopen te behandelen. Integratieve massage zorgt ervoor dat in het zenuwstelsel endorfine vrijkomt. Dit kan de pijn verlichten en een sterk gevoel van gezondheid en welzijn geven.

Het is een lichaamsmassage waarbij verschillende technieken worden gebruikt, denk hierbij aan: klassieke massage, Zweedse massage, sportmassage en dynamische massage (pulsen). Deze massage stimuleert de doorstroming van het bloed en het lymfevocht in de weefsel met als resultaat een betere energiedoorstroming.

massages05Afval-massage 

Door middel van verschillende massagetechnieken wordt cellulite aangepakt waardoor de huid strakker, gladder en slanker wordt.

De afslankmassage helpt het lichaam te reinigen van afvalstoffen, gifstoffen en opgehoopt vocht. De afslankmassage is een goed alternatief voor lyposuctie. Door de stevige, krachtige en diepe massagetechniek wordt de huid niet alleen mooier en gladder maar wordt ook de omvang minder.

De meest voorkomende probleemgebieden zijn de buik, billen, heupen, benen, armen en borsten. Met deze massagevorm verliest u centimeters in omvang.

massages07

Thaise massage

Stijfheid, krampen en chronische pijn verdwijnen en de energieniveaus komen in balans waardoor emoties kunnen worden losgelaten. Daarnaast wordt traditionele Thaise massage ook toegepast ter ontspanning. De Thaise massage legt de nadruk op het in evenwicht brengen en versterken van het zelf genezend vermogen van het lichaam. De massage stimuleert de doorstroming van het bloed en het lymfevocht in de weefsels. Met behulp van drukken en rekken bevordert de energiestroom en helpt om gezond en jeugdig te blijven.

massages08

Tuina Massage Therapie

Tuina is bijzonder effectief bij; Aandoeningen die te maken hebben met stress. Pijn in spieren en gewrichten ten gevolge van sportblessures, slijtage en chronische overbelasting. Door Tuina Therapie kan het afweersysteem, de vitaliteit en het welbevinden worden gestimuleerd.

In China heet lichaamsmassage “ Tuina”. Tuina betekent letterlijk “duw en pak”. Deze massagetherapie heeft een diepe en krachtige werking die tot doel heeft het lichaam in balans te brengen. Hierbij wordt het zelf genezend mechanisme geactiveerd en kan het bij allerlei problemen een gunstige invloed hebben.